De motor sputterde tegen een snedig Nijlen!
Vooraf :
Nijlen verloor in deze competitie nog maar 6 punten thuis, scoorde al 28 doelpunten en het liet nog maar 13 keer tegenscoren. Berg en dal was de laatste weken goed bezig. Het moest vandaag in de defensie Bodard en Slegers missen wegens schorsing. Driesen en Dams zijn terug present.

De wedstrijd zelf:
Na een heerlijke zonnige en vooral droge zaterdag konden we ’s avonds afzakken naar Nijlen. Goede ervaringen hebben we hier echter niet. Meestal gingen we hier de boot in. We hopen vanavond op een goede afloop. Berg en dal speelt zeer behouden en staat gegroepeerd op de eigen helft! We zien dat Joris de plaats heeft ingenomen van de geschorste Bodard. In de 14’ mag Haemels helemaal vrij op doel trappen, maar Kenens kan redding brengen. De snedige aanvallers van Nijlen drukken Berg en dal achteruit en in de 16’ moet Kenens een kopbal van Verlinden in hoekschop werken na hoekschop. Berg en dal komt weinig aan de bal en de omknelling wordt steeds nijpender. In de 20’ bij het nemen van een vrije trap, rechts op zo’n 35m van doel wil Bakkovens de bal ontzetten, maar het leer verdwijnt in eigen doel. Na 21’ moet Koppers gekwetst van het veld gaan en komt Guan Reumers in de ploeg! Nijlen blijft verder aandringen en in de 26’ moet Kenens een schot van Haemels in twee keer onschadelijk maken. Berg en dal probeert meer in de wedstrijd te komen en dat lukt ook in het laatste kwartier van deze eerste helft. In de 27’ kopt Kevin Oris de bal door naar broer Mike die van tegen de doellijn voor doel zet. Kevin raakt de voorzet subtiel maar de bal rolt centimeters naast het doel van Matthéés. Wanneer we dit hebben genoteerd zien we dat Kevin Oris, broer Mike, randje buitenspel, wegstuurt! Verlinden en Truyers staan er versteend bij en Mike mag alleen op doelman Matthéés af stevenen. Mike lobt over de uitgelopen doelman, maar ook over het doel. Berg en dal lijkt zijn ritme te hebben gevonden, maar het blijft uitkijken voor de snedige aanvallers van Nijlen.  Bij Nijlen hanteert men de verre passes en in de 36’ bereiken ze Van den Heuvel. Hij levert een gekruist schot af, maar Kenens kan er net met de vingertoppen bij om in hoekschop te duwen. Berg en dal krijgt nog een levensgrote kans in de 40’ wanneer Driesen een bal onderschept in de Nijlense opbouw en direct doortikt tot bij Kevin Oris, die met een zee aan ruimte zijn schot door Engelen van de lijn ziet getrapt worden. Hier zat echt meer in. In de 42’ krult Van Den Heuvel een vrije trap net over het doel van Kenens. We gaan rusten bij een 1 – 0 tussenstand, na een eerste helft die gedomineerd werd door Nijlen. Pas in het laatste kwartier kwamen we onze neus aan het venster steken maar enkele reuze kansen werden niet verzilverd. We hopen dat we in de tweede helft op hetzelfde elan kunnen doorgaan. Het blijft toch uitkijken voor de snelle aanvallen van Nijlen op dit kleine voetbalveld.
Berg en dal neemt onmiddellijk het initiatief in deze tweede helft, maar Nijlen is aardsgevaarlijk op de counter. Stilaan valt de machine van Berg en dal terug stil en het spel verwatert helemaal. De passes komen niet aan, misverstanden, … De motor sputtert en Nijlen neemt stilaan maar zeker het commando terug over. In de 66’ verstuurt Verlinden een lange bal die achter de verdediging in de loop van de snelle Van Den Heuvel valt. Deze aarzelt niet en knalt keihard de 2 – 0 tegen de touwen.  De onzen laten de kopjes hangen en er zit nog weinig lijn in het spel. Er zijn maar weinig spelers die het niveau van de vorige weken halen in deze wedstrijd. De samenhang is weg en er zit zand in de machine. In de 76’ levert Verlinden een mooie voorzet af naar Van Den Heuvel op rechts. Deze mag op zijn eentje  doorheen onze verdediging slalommen, weinig of niet gestoord, en laat Kenens geen schijn van een kans! 3 – 0. In de slotminuut trapt Didier een assist van Kevin Oris nog op doel, maar doelman Matthéés redt in hoekschop.
Berg en dal gaat onderuit tegen Nijlen. Het kwam te weinig geïnspireerd aan de aftrap en moest zijn meerdere erkennen in het beweeglijke Nijlen.
Tegen Oppuurs hopen we een ander Berg en dal te zien.
Tot zondag,

Zij moesten het onderspit delven tegen een snedig Nijlen:     Kenens Wim, Maes Brecht, Koppers Gille (21’ Reumers Guan), Bakkovens Ben, Joris Dean, Driesen Jens, El Idrissi Mo, Lumanza Sambe Rudy (55’ Dams Ignace), Joris Dean, Kevin Oris en Oris Mike (68’ Didier Sébastien),
Overige bankzitters : De Scheemaecker Senne
Doelpunten :  20’ : Bakkovens (own goal) : 1 – 0 ;
66’ Van den Heuvel : 2 – 0; 76’ Van den Heuvel : 3 – 0
 Geel :El Idrissi Mo, Driesen Jens, Dams Ignace
Geel gevaar :
2. Reynders, Bakkovens, Maes, Didier, Driesen, Reumers en Lumanza
Sambe,
1. Oris Mike, Oris Kevin, Kenens, Boonen, Joris, El Idrissi en Dams

Topscorers Berg en Dal : 38 doelpunten  /  tegengoals : 28
10. Oris Kevin,
9.  Joris,
7.  Oris Mike,
4.  Didier, Smeets
3.  Mo El Idrissi
1.  Dams