Derde 0 – 0 op rij!! Er zat zelfs meer in..
Vooraf :
Rac Mechelen doet nog mee in het titeldebat. Na winst van Lille gisterenavond is een overwinning voor de Racing vandaag een must om nog in de running te blijven. Berg en dal was al vier weken ongeslagen met 4 cleansheets. We scoorden ook maar driemaal in deze matchen. Dams is geschorst en Driesen is vandaag niet van de partij.
De wedstrijd zelf :
Het lijkt wel een wedstrijd uit 1A of 1B wanneer we de Sportlaan indraaien. Overal staan er stewards, politieagenten om ons veilig naar de parking te leiden. Een matchdiner met heel wat gegadigden gaat deze “risicomatch” vooraf. Het vak van de Racing is behoorlijk gevuld en in het vak van Berg en dal zien we toch ook heel wat supporters. Scheidsrechter Osier fluit om 15.00 de wedstrijd op gang. Racing Mechelen grijpt Berg en dal onmiddellijk bij de keel en zet meteen druk op de ketel. Bij Berg en dal staan de zenuwen bol van de spanning en de onzen acteren heel onrustig. We moeten in deze beginfase de wet van de sterkste ondergaan en onze jongens moeten zich beperken tot het verdedigen. We kunnen de bal niet in eigen rangen houden. Racing wil zo vlug mogelijk op voorsprong komen, maar het dwingt geen echte kansen af. Onze achterhoede houdt de aanvallers goed af en we komen niet in de problemen. Af en toe prikt Berg en dal gevaarlijk tegen. Zo kan Smeets in de 13’ met een geweldige crossbal Lumanza Samba bereiken op links. Rudy schiet uit zijn startblokken en is veel sneller dan Wout Kerckhofs. Zijn lage voorzet wordt door Mike Oris net voorlangs gedevieerd. Mechelen blijft nog steeds de bal opeisen maar door het goed gegroepeerd spelen kunnen ze geen enkele dreigende actie opzetten. Stilaan maar zeker wint Berg en dal vertrouwen in eigen kunnen, en komen ze meer en meer in de wedstrijd. In de 25’ lanceert Joris Mo El Idrissi op rechts! Mo kan doorgaan maar zijn schot wordt afgeblokt in hoekschop! Bij deze hoekschop kopt Joris op doel, maar doelman Hofmans heeft geen problemen om dit kopballetje onschadelijk te  maken. Berg en dal blijft regelmatig tegenprikken en zorgt in feite voor meer dreiging dan Racing Mechelen. In de 28’ verstuurt Mo een lange bal richting Lumanza Sambe. Rudy tikt door tot bij Bodard die meteen voor doel trekt. Oris kan er net niet bij. In de 33’ bij een vrije trap van Racing Mechelen staat de organisatie nog niet op punt of de bal belandt bij Doncos, die alleen op Kenens mag afgaan. Hij tikt de bal gelukkig over doel van Wim. Berg en dal komt alsmaar beter in de wedstrijd en Racing Mechelen moet gas terugnemen. De rust is in de ploeg gekomen en daardoor zien we zelfs een bijwijlen goed samenspelend geheel aan het werk op dit toch wel zware voetbalveld. Op slag van rust krijgt Berg en dal nog de beste kans uit de eerste helft wanneer Rudy weer wegspurt op links en hij zijn belager Kerckhofs te snel af is. Hij zet voor doel waar Mike Oris niet tot een schot kan komen maar teruglegt tot bij Joris. Dean legt nog eens terug tot bij Rudy die de bal teruglegt voor Joris. Dean trapt te zwak op doel en de Racing verdedigers kunnen de bal ontzetten. We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand na een eerste helft die in de beginfase volledig gedomineerd werd door Racing zonder dat het evenwel doelrijpe kansen afdwong. Berg en dal kwam het laatste kwartier beter opzetten en kreeg wel de beste kansen om op voorsprong te komen. Berg en dal kwam beter in de wedstrijd en Racing Mechelen kwijnde meer en meer weg. We hopen op een boeiende tweede helft. De tweede helft begint zoals de eerste eindigde. Het is nu vooral Berg en dal dat het initiatief neemt. Toch blijft het uitkijken naar de tegenprikken van Racing. In de 54’ dwingt het een levensgrote kans af wanneer Geysels een voorzet mag afleveren. De bal wordt door Weuts, helemaal vrijgelaten, op doelman Kenens gekopt. Onmiddellijk dient Berg en dal van antwoord en Lumanza Sambe gaat er weer vandoor op links! Zijn voorzet mist de nodige precieze, maar Joris kan de bal toch nog mee nemen en op doel trappen. Zijn schot gaat voorlangs. Berg en dal wint de duels, is vlugger op de bal en blijft de aanval prediken. In de 60’ is het Smeets die Lumanza Sambe weer laat spurten! Rudy, veel sneller dan Kerckhofs trapt nu zelf op doel, maar doelman Hofmans kan er nog net met de vingertoppen bij om in hoekschop te werken. Berg en dal blijft aandringen en in de 73’ stuurt Smeets Mo nog eens weg op rechts! Mo zet voor tot bij Kevin Oris, maar zijn schot is te zwak om Hofmans te verslaan. Racing roert zich af en toe ook nog wel, maar achterin houden onze verdedigers alles goed dicht! In de 82’ zet Geysels van op rechts voor doel, waar Weuts op doel kan trappen! De bal rolt voorlangs. Lumanza Sambe snelt er in de 87’ nog eens van door, maar nu knalt hij over het doel van Hofmans! Meteen zijn laatste wapenfeit van de dag!! Racing Mechelen dwingt in de laatste minuten en in de blessuretijd nog een paar hoekschoppen af, maar gelukkig houden we achterin stand. De goed leidende scheidsrechter Osier fluit na 95’ de wedstrijd ten einde.
Berg en dal mag zeker en vast aanspraak maken op dit puntje en eigenlijk zat er vandaag zelfs nog meer in.. Meteen de derde 0 – 0 op rij in de thuiswedstrijden. Met de huidige 12 cleansheets prijken we bovenaan in onze reeks.
Volgende week wacht ons nog een zware uitwedstrijd naar Nijlen. Hopelijk kunnen we ook daar de 0 op het bord houden.