Berg en dal likt zijn wonden na deze inhaalwedstrijd !!
Vooraf :
Wezel was in de heenronde de evenknie van Berg en dal maar moest het onderspit delven. Ondertussen prijkt het mooi op een 8ste stek in de rangschikking. Het kon vorige week nog gelijkspelen in De Kempen. Berg en dal zit in een positieve flow. Zondag wonnen ze op karakter tegen het hoog geklasseerde Heikant.
Slegers is geschorst en Maes en Dams zijn gekwetst. Koppers maakt zijn wederoptreden.
De wedstrijd zelf:
Hoewel de thermometer nog 7 graden aangaf, was de gevoelswaarde rond het terrein in Wezel veel minder. Er stond een venijnige scherpe wind die ons het gevoel gaf dat het zeer koud was. Er was heel veel volk van de partij om deze derby te volgen.
Scheidsrechter Huygen heeft de wedstrijd nog maar pas op gang gefloten of Grepi gaat aan de haal op links. Onze verdediging is nog niet wakker en hij kan met een gekruist schot doelman Kenens onmiddellijk verslaan. Over een blitz start gesproken. Berg en dal neemt dan het heft in handen en eist de bal op, maar echt dreigende acties krijgen we voorlopig nog niet te zien. Er wordt in een hoog tempo gevoetbald en er wordt veel bewogen op het veld. Wezel speelt kort op de bal, maar toch blijft Berg en dal goed combineren. We zijn in de 15’ als Wezel voor de tweede keer een goede aanval opzet. Van op links zet Appeltans hoog voor doel en Grepi kopt aan de tweede paal binnen. 2 – 0. Twee aanvallen, twee doelpunten. Wezel scoort tegen 100%. Berg en dal blijft er in geloven en steekt nog een tandje bij. In de 17’ kan Lumanza Sambe van op links voor doel zetten, maar de bal kan door Janssens ontzet worden voor de neus van Kevin Oris. Bijna aansluitend stuurt Driesen de bal naar Mo die helemaal vrij staat op rechts. Mo mist spijtig genoeg de controle. Berg en dal blijft de forcing voeren en in de 21’ zien we Bodard een aanval opzetten met Joris op de linkerflank. Dean kan doorgaan tot tegen de doellijn maar Lumanza Sambe kan onvoldoende inkoppen. Even later spurt dezelfde Lumanza Sambe weg op links en snelt voorbij zijn belager Llapashtica. De voorzet van Rudy wordt door Kevin Oris ingekopt maar doelman De Bisschop is wakker. De aanvalsgolven van Berg en dal blijven komen en in de 23’ zet Bodard voor doel. Janssens werkt bijna in eigen doel, maar doelman De Bisschop kan met een reflex de bal in hoekschop duwen. In de 26’ is het de beurt aan Smeets om een voorzet af te leveren! De kopbal van Kevin wordt weer door de Wezelse doelman onschadelijk gemaakt. We zien Kevin Oris naar de bil tasten en vrezen dat hij zal moeten vervangen worden. Zijn broer Mike komt hem in de 31’ vervangen. In de 35’ na het opvangen van een Wezelse aanval wil Bakkovens ontzetten, maar hij doet dat op een Wezelse speler die alleen op doelman Kenens kan afgaan. Wim kan in hoekschop werken. Bij de aansluitende corner kan een grondscherend schot vanuit de tweede lijn door Driesen van de lijn gekeerd worden. De eerste helft is voorbij gevlogen en we gaan rusten bij een 2 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin er goed voetbal werd gebracht! Er werd in een hoog tempo gespeeld, er werd flink wat bewogen en men vond mekaar. We waren spijtig nog in slaapmodus als de wedstrijd begon. We hopen op een denderde tweede helft, maar we vrezen dat dit tempo geen 90’ kan worden volgehouden. Berg en dal had recht op een goal in deze eerste helft, maar stuitte op een sterk spelende doelman De Bisschop. De tweede helft is nog maar amper op gang getrapt of Bakkovens wordt gekwetst. De zo al geteisterde verdediging ziet nu ook zijn centrale verdediger geblesseerd het terrein verlaten. Berg en dal moet zich nog herorganiseren als Grepi  een persoonlijke actie op zet en in de linker winkelhoek knalt. Kenens ranselt de bal uit de kruising in hoekschop. Deze aansluitende corner wordt door Teker aan de eerste paal binnengekopt : 3 – 0. Het mag niet zijn voor Berg en dal want op het kwartier wordt Smeets van het terrein getrapt met een enkelblessure. Bij  Berg en dal duurt het even voor men bekomen is van de verschillende opdoffers : 3 tegendoelpunten en 3 gekwetsten. Het tempo uit de eerste helft is verdwenen, maar toch proberen de spelers er nog het beste van te maken. Een foute crosspass halverwege deze tweede time zorgt ervoor dat de linker middenvelder van Wezel er kan van doorgaan. Hij besluit voorlangs. Berg en dal dient onmiddellijk van antwoord en Driesen bedient de ingevallen Didier op links. Sébastien zijn voorzet wordt door Mo half gemist en weg is de kans. Even later bij de volgende hoekschop van Berg en dal op rechts, trapt Reynders een mooie inswinger. Mike Oris klimt hoger dan de Wezelse verdedigers en kopt de 3 – 1 op het bord. De verdiende eerredder is een feit. In de 79’ mag Reynders weer een hoekschop nemen op rechts. Bodard trapt aan de tweede paal hard op doel, maar de bal wordt van de lijn gekeerd. De slotactie is voor Wezel bij een counter. Het schot gaat voorlangs.
Scheidsrechter Huygen laat maar 3’ overspelen, maar dat verandert niet veel aan de uitslag. Berg en dal verloor deze wedstrijd omdat het van bij de aanvang op achtervolgen was aangewezen. De dreigende acties konden niet verzilverd worden. We pakten wel geen enkel geel karton, maar zitten wel met drie gekwetsten.
Berg en dal speelde niettegenstaande dit verlies een prima eerste helft en de weerde zich nog zo goed als het kon in de tweede helft. We hopen dat iedereen voldoende gerecupereerd is tegen zondag na deze twee zware wedstrijden.
Tot zondag om 15.00
Zij likken hun wonden na deze wedstrijd :
Kenens Wim, Koppers Gille, Bakkovens Ben (48’ Reynders Tom), Reumers Guan, Bodard Niels, El Idrissi Mohamed Mo, Driesen Jens, Smeets Wouter( 60’ Didier Sébastien) , Joris Dean, Lumanza Sambe Rudy en Oris Kevin (31’ Oris Mike).
Overige bankzitters : De Scheemaecker Senne,
Doelpunten :  1’ Grepi : 1 – 0; 15’ Grepi : 2 – 0; 54’ Teker : 3 – 0;
73’ Mike Oris : 3 – 1