Berg en dal doet zichzelf tekort in subtopper.!!
Vooraf :
We maken vandaag de verre verplaatsing naar Oppuurs voor de subtopper tussen de 2 nummers 5 uit het klassement.Beide ploegen ambiëren een plaats in de interprovinciale eindronde en kunnen mits winst goede zaken met het oog op deze eindronde. Bij Oppuurs ontbreekt Bjorn Vleminckx en bij Berg en dal neemt ook Kevin Oris plaats in de ziekenboeg met een hersenschudding.
De wedstrijd zelf :
De thuisploeg neemt meteen het initiatief d.m.v. twee vrije trappen.De eerste wordt naast doel getrapt en de tweede door Kenens in hoekschop verwerkt. Voor het eerste echte gevaar zorgt B.E.D. na 13 minuten. Smeets zet een aanval op via El Idrissi.Mo stuurt Dams in het straatje en Ingnace plaatst de bal perfect tussen verdediging en doelman, maar de inlopende Didier tikt de bal naast het doel. Wat later devieert een Oppuurse verdediger een hoekschop van Smeets met het hoofd tegen de doellat. B.E.D. heeft ondertussen de bovenhand genomen in deze wedstrijd en zet dat overwicht ook om in een doelpunt.In de 31 minuut verstuurt doelman Kenens een lange bal richting Didier die doorkopt tot bij El Idrissi.Didier kan niet bij Mo’s hoge voorzet maar de Oppuurse verdediger kopt de bal terug in de voeten van Didier die doelman De Vos van kort bij geen schijn van kans laat. De verdiende 0-1 staat op het bord. We zijn nog maar net uitgejuicht als Joris de bal van op links voor doel brengt.El Idrissi kopt terug tot bij Smeets die zijn schot kraakt en tegen een verdediger schiet. Weg kans op de 0-2. Op slag van rust steekt Oppuurs nog eens de neus aan het venster als de volledig vrijgelaten Muyldermans de bal over het doel van Kenens kopt.Hier komen we goed weg. We gaan rusten bij een verdiende 0-1 voorsprong voor B.E.D.Na een aarzelende start kwam B.E.D. beter in de wedstrijd en kwam dan ook verdiend op voorsprong tegen een inspiratieloos voetballend Oppuurs. Hopelijk kunnen we in de 2de helft de kloof verder uitdiepen. Oppuurs komt gedrevener uit de kleedkamers dan B.E.D. en zet de onzen onder druk zonder daarbij grote kansen te creëren.Het is B.E.D dat via Joris weer gevaarlijk wordt. Joris gaat er alleen van door maar zit zijn schot in extremis nog in hoekschop geblokt. Op het uur is het Didier die het hazenpad kiest.Hij bedient El Idrissi die aan de eerste paal de bal op De Vos tikt. El Idrissi krijgt de bal terug in de voeten maar nu kan De Vos met een kattensprong de bal weer uit het doel ranselen.We zitten al in de 75 minuut als El Idrissi schuin links op z’n 30 meter voor doel een vrije trap mag nemen. De bal zoeft voorbij jan en alleman pardoes op de doelpaal.In de 81 minuut steekt Oppuurs nog eens een aanval in elkaar. Van Gool wordt op rechts vrij gespeeld, hij schildert de bal perfect op het hoofd van de inlopende Verbiest die overhoeks binnen kopt. 1-1 Het is zowat de enige bal tussen de palen van Oppuurs. Beide ploegen dringen nog aan maar de 1-1 blijft op het bord.B.E.D. had recht op meer maar moest laat in de wedstrijd alsnog de gelijkmaker slikken.
Volgende week gaan we terug voor winst en dit tegen titelkandidaat Lille.