Berg en dal het balbezit, Racing de doelpunten.

Berg en Dal gaat vandaag bij Racing Mechelen, een ploeg met een rijk verleden in het nationale voetbal. Het zakte vorig seizoen van 3de amateurklasse terug naar 1ste provinciaal en wil zo snel mogelijk terug naar het nationale voetbal!
Berg en Dal wist zich vorige week goed staande te houden tegen Schriek en kan misschien een puntje meepikken uit dit stadion!
Er zijn nog steeds blessures voor Van Elven, Raeymackers en Bilican.

De wedstrijd zelf :

De weg naar het stadion vinden was geen probleem, maar een vrije parkingplaats aantreffen was andere koek! Uiteindelijk zijn we nog net voor het aanvangsuur in het stadion binnen geraakt!
De tribunes waren bezet met vurige, luidruchtige Racing-supporters, die de ziel uit hun lijf zongen voor deze eerste thuiswedstrijd van het seizoen 17-18.
Scheidsrechter Deboeck fluit de wedstrijd iets na 20.00 op gang! We hebben ons nog maar net op één van de zitjes genesteld in de tribune of Dekleermaeker stuurt een geweldige dieptepas richting Huysmans! De bal valt tussen onze verdediging en doelman Kenens! Een misverstand (of communicatiestoornisi) tussen Wim en Slegers zorgt er voor dat Huysmans er nog met zijn voet bij kan en binnentrapt! Vooraleer Berg en dal bekomen is van deze opdoffer zijn de Mechelaars opnieuw daar en wordt het bijna 2 – 0 na een vrije trap op links! Gelukkig liep Dekleermaeker in off-side.
De wedstrijd beperkt zich in het rondspelen van de bal zonder echte drive naar voren. Berg en dal knokt zich wel in de wedstrijd en consternatie op de tribune wanneer halfweg deze eerste helft een schijnbaar ongevaarlijk schotje van Reumers  doelman Ledent verrast! Hij laat de bal glippen en de bal rol naast het doel in hoekschop!
De wedstrijd kabbelt verder zonder enige hoogtepunten of degelijke aanvallen! In de 35’ verstuurt Hens een dieptepas! Door een mistasten in onze verdediging rolt de bal in de 16, waar Kenens,zo leek het ons, eerder op de bal was dan Huysmans, maar alles mee graait! Scheidsrechter Deboeck aarzelt niet en fluit strafschop! Hens zet deze feilloos om! Het staat 2 – 0.
Berg en dal eist vanaf nu het balbezit op maar het kan geen enkele aanval tot in de grote backlijn creëren! In de 45’ knalt Berrevoets na vrije trap van Mo van de hoek van de 16, keihard op doel! Doelman Ledent kan redden! Dat was meteen het eerste schot op doel van Berg en dal!
We gaan rusten na een eerste helft waarin Berg en dal door twee flaters in de verdediging op een 2 – 0 achterstand staat! Het werkte zich wel in de wedstrijd, maar creëerde geen enkele noemenswaardige kans!

Twee ongewijzigde elftallen maken zich op om aan te tweede helft te beginnen! Ondertussen hebben we in de zeer kleine kantine toch wat drinken kunnen bemachtigen en kunnen we gespannen uitkijken naar de prestaties van de onzen in de resterende 45’.
Het eerste noemenswaardige wapenfeit noteren we in de 55’ wanneer Berrevoets na een teruglegger van Joris te zwak op doel trapt!
Het duurt een tijdje wanneer Racing over de middellijn komt, maar het balbezit dat Berg en dal nu opeist resulteert niet in doelgevaar!
Racing Mechelen komt voor het eerst gevaarlijk opzetten na 67’. Dekleermaeker gaat op rechts door en kan de bal perfect voor doel geven! Kenens kan de bal met de hand wegslaan in de voeten van de pas ingevallen Stoffels, die naast het lege doel besluit!
Trainer Hoes gaat met drie achterin spelen en vervangt Slegers door Poelmans!
Berg en dal blijft het vaakst in balbezit, wint de meeste duels, maar het stopt aan de zone van de waarheid!
Racing kan teren op de voorsprong en kijkt uit naar de counter! In de 71’ is er weer zo’n snelle omschakeling en Huysmans kan van net buiten de 16, centraal voor doel, geweldig uithalen! Kenens kan dit schot afweren en de bal vliegt over de deklat in hoekschop!
Bij deze hoekschop staat Dondo Ndubo vrij aan de tweede paal, maar hij kopt naast!
Het spelbeeld verandert niet en we kunnen voorlopig niet dreigen !
Het is wachten tot in de 84’ wanneer Dean zich kan doorzetten, en mooi vrijgespeeld wordt! Hij kan alleen op doelman Ledent af gaan maar knalt naast het doel! Het veldoverwicht kan niet in doelpunten omgezet worden!!
Helemaal op het einde van de wedstrijd steekt Racing Mechelen zijn neus nog eens aan het venster nadat in onze verdediging onze laatste man wegglijdt! Stoffels neemt de bal en de kans in dank aan, maar Wim Kenens redt in hoekschop.
In blessuretijd mag Huysmans alleen op Kenens afgaan. Wim redt in eerste instantie, maar de bal rolt in de voeten van Hens die naast trapt!

Scheidsrechter Deboeck fluit na 93’ de wedstrijd teneinde!

Berg en dal eiste de tweede helft het balbezit op, won vele duels, maar kon met dit balbezit geen dreigende acties voorleggen! Buiten de kans van Joris hebben we doelman Ledent niet op proef kunnen stellen!

Volgende zondag zullen we volop aan de bak moeten willen iets rapen tegen Oppuurs, met hun snedige aanvallers! Het zal een kwestie zijn vanaf de eerste minuut al op de qui-vive te zijn!